Милан направи още една грешна стъпка от началото на сезона. Момчетата на Дженаро Гатузо не успяха да надградят над победата срещу Рома в миналия кръг и се изложиха в гостуването на средняка Каляри. Битката на остров Сардиния завърши наравно 1:1 и така "росонерите" не успяха да се изкачат нагоре в класирането, като в момента са малко над опасната зона. 

Още в самото начало домакините взеха аванс с попадението на Жоао Педро, но малко след почивката Гонсало Игуаин изравни. До края обаче гостите от Милано така и не успяха да се докопат до трите точки и продължават да лъкатушат. 

Иначе мачът започна перфектно за Каляри. Още при първата си атака сардинците поведоха. В 4-та минута Леонардо Паволети излезе сам срещу вратаря и стреля мощно, но в гредата. Топката обаче се върна на крака на Жоао Педро около границата на наказателното поле и той с прецизен удар над защитник и под вратаря откри резултата. 

Гостите тръгнаха смело напред в търсене на изравняването. И бяха близо до него в 11-та минута, когато Джакомо Бонавентура намери по перфектен начин Хакан Чалханоглу, но ударът на турския национал не намери целта. 

Каляри обаче също дебнеше своите шансове и атакуваше много смело. И в 16-та минута можеше да поведе и с два гола аванс, но ударът на Николо Барети срещна лявата греда и второто попадение не стана факт. 

Двата тима продължиха да си разменят крошета. В 28-та минута и Бонавентура се озова на стрелкова позиция, но и неговият удар не намери целта, като мина на няколко сантиметра над напречната греда и статуквото отново се запази. 

В крайна сметка до почивката повече попадения не паднаха и развръзката остана за втората част. А малко след нея се стигна и до изравняването. То стана факт в 56-та минута, когато Франк Кеси намери Гонсало Игуаин на изгодна позиция и аржентинецът прониза мрежата за 1:1. 

Шест минути след това "червено-черните" можеха да направят и пълен обрат, но ударът на Сусо мина на сантиметри от гредата. Последваха равностойни минути, в които обаче стопроцентовите голови положения сякаш секнаха. Докато не се стигна и до финалния натиск на гостите. 

В 91-та минута удар на Сусо беше отразен по великолепен начин от вратаря. В 93-та минута Игуаин можеше да се превърне в герой с втори гол след пас на Диего Лаксалт, но ударът му мина на няколко сантиметра встрани от дясната греда. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и двата тима си тръгнаха само с по точка. След тази развръзка Милан има вече четири точки, но още е с мач по-малко от останалите. Каляри е с точка повече в средата на таблицата.