Бившият президент на Интер Масимо Морати коментира ситуацията около дузпата в полза на Ювентус в „Дерби д`Италия“.Бившият кмет на Милано сравни и настоящия отбор на шампионите с този от миналогодишната кампания. Той не пропусна да коментира и своя добър приятел Жозе Моуриньо, който е начело на Рома.

“Не знам как да се изразя, но тази ситуация малко развали мача. По принцип реферите позволяват играта да продължи. Това обаче понякога не се случва, както беше на Болоня - Милан, където имаше два фала с две изгонвания. Тези строги наказания може и да са релевантни, но да играеш с девет души може напълно да промени мача. Една такава дузпа също, съдиите могат да влияят в такива ситуации", започна италианският нефтен магнат.

"Конте показа, че е победител. Индзаги пък пое голяма отговорност. Интер играха страхотно първото полувреме срещу Юве. “Бианконерите” ме разочароваха. Ако бележат повече голове, ще стане голямо дерби срещу Милан. Джеко е класен футболист, а отборът оформя своя характер и има всичко необходимо, за да се върне към победите. Сега разликата с Милан и Наполи е голяма и това ни кара да мислим, че може да нямаме шансове за Скудетото".

"Моуриньо се опитва да се справи със ситуацията. Той вече предупреди, че съставът не е конкурентен на останалите. Шамар като този в четвъртък не беше очакван от никого и мисля, че той беше шокиран. Моуриньо обаче излезе “сух” от тази ситуация, защото отборът му игра добре срещу Наполи. Той вече е в позиция да се реваншира за тази загуба", завърши изказването си Морати.