Наставникът на Рома Жозе Моуриньо настоява ръководството на „вълците“ да опита всичко възможно да подпише Пауло Дибала. Аржентинецът ще напусне Ювентус след края на договора си през юни и е свързан с редица клубове от цяла Европа. Шампионът на Италия Интер изглежда е на полпозишън, за да осигури услугите му, но Моуриньо е твърдо решен да подпише с 28-годишния играч през лятото.


„Il Corriere dello Sport“ съобщава, че човек от обкръжението на Дибала смята, че преместване в Рим би било „най-добрият вариант“ за нападателя. Агентите на Дибала са провели първоночални разговори с Интер и няколко европейски клуба, включително Арсенал, Нюкасъл Юнайтед, Барселона, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Севиля, но Рома също е сред опциите.

Римският тим има ясни идеи за бъдещето, особено във финансово отношение, като участие и в Лига Европа догодина ще даде достатъчно финансов ресурс за подобна сделка.

Агентът на Дибала Хорхе Антун беше във Вечния град тази седмица и трябваше да преговаря със спортния директор Тиаго Пинто, но срещата беше отложена след поражението на „джалоросите“ срещу Фиорентина в понеделник вечер.