В мач от 31-ия кръг на Серия А Аталанта победи Ювентус с минималното 1:0. В 86-ата минута Малиновски се разписа след центриране от корнер, а топката се отклони от Сандро и влезе в мрежата, което се оказа достатъчно за успеха на "бергамаските". След този успех Аталанта се настани на 3-ото място в класирането с актив от 64 точки, а Юве е 4-ти с 62. Звездата на торинци Кристиано Роналдо пропусна двубоя, което оказа своето влияние.

Още в 4-ата минута на двубоя Муриел отне топката от Киелини, преодоля Де Лихт, Куадрадо го атакува, футболистът на домакините се строполи в наказателното поле, но съдията Орсато не отсъди дузпа. Малко по-късно и Сапата падна в наказателното поле, но отново съдията остави играта да продължи.
 

Статистиката от Аталанта - Ювентус

източник: Sofa Score

Юве направи интересна атака в 14-ата минута чрез Куадрадо, който стреля към Голини, но ударът му беше спрян от бранител на "бергамаските". Пет минути по-късно Меле стреля към вратата на Юве, но бранител застана на пътя на топката и тя излезе в корнер. След изпълнението му не се получи нищо интересно пред вратата на "старата госпожа".

Песина имаше отличен шанс да открие резултата, но шутът му беше блокиран от бранител на тима от Торино. В 34-ата минута Мората се възползва от грешка в отбраната на домакините, но от голлинията Джимшити изчисти топката.

В 59-ата минута Муриал отправи опасен удар към вратата на Юве, но топката мина малко над напречната греда, но положението беше доста обещаващо. Така и не се стигна до гол в полза на Аталанта в тази ситуация. В 70-ата минута Сапата изпревари Данило след пас на Иличич, но не съумя да намери вратата на съперника и топката излезе в аут.

Алваро Мората имаше добра възможност да открие резултата, но Голини спаси и прати топката в корнер. След изпълнението не последва опасност за домакините. В 86-ата минута Малиновски стреля отлично от пряк свободен удар, но вратарят на Юве спаси, пращайки топката в корнер. След центрирането Малиновски прати топката в мрежата на съперника и поведе отбора си към победата. До краа на двубоя Юве опита да стигне до равенството, но не сполучи да го стори и загуби двубоя.

Аталанта - Ювентус 1:0
голмайстор: 1:0 Малиновски (86)

съставите на двата отбора:

Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Джимшити, Меле (72-Малиновски), Де Рон, Фройлер, Госенс, Песина (46-Пашалич), Муриел (69-Иличич), Сапата 

Ювентус: Шчесни, Сандро, Киелини, Де Лихт, Куадрадо, Рабио, Бентанкур, Киеза (58-Данило), Маккени (77-Артур), Дибала (68-Кулушевски), Мората