Отборът на Интер даде сериозна заявка за титлата през този сезон в Серия А, побеждавайки Ювентус с 2:0 в дербито на Италия от 18-ия кръг на Серия А. Домакините поведоха още в 13-та минута след гол на Артуро Видал. Николо Барела удвои в 52-та минута, а до края на мача възпитаниците на Конте стояха стабилно, за да откажат съпротивата на "бианконерите".

16 снимки

Двубоят определено започна в доста активно темпо, след като в 11-та минута попадение на Кристиано Роналдо беше отменено поради засада. 

Само две минути по-късно обаче съставът на Антонио Конте успя да отбележи редовен гол, за да вземе аванс. След статично положение Николо Барела центрира по отличен начин, за да намери главата на Артуро Видал, който разстреля Шчесни за 1:0. 

В 24-та "нерадзурите" имаха шанс да удвоят аванса си. Ромелу Лукаку получи добър пас от левия фланг, но силният му удър в близкия ъгъл беше избит от Шчесни в ъглов удар. Четиринадесет минути по-късно Лукаку имаше нов шанс, но отново не успя да преодолее добрата намеса на полския страж на гостите. 

В 52-та минута "нерадзрурите" направиха огромна крачка към трите точки. След страхотен индивидуален рейт през центъра Николо Барела не остави шансове този път за Войчех Шчесни, за да може Интер да поведе с два гола аванс. 

В следващите минути момчетата на Конте започнаха да пазят силите си, контролирайки темпото далеч по-разумно, в сравнение със срещата с Рома преди броени дни, когато допуснаха изравянване в края. В 80-та минута Кристиано Роналдо опита шут от сериозна дистанция, който обаче беше блокиран в крайна сметка. 

До края на мача нови попадение не паднаха и по този начин Интер излезе начело в класиране с актив от 40 точки, с равен брой с градския съперник Милан. Юве, от своя страна, остана едва 5-ти, вече на 7 точки от водачите в класирането. 

Интер - Ювентус 2:0

1:0 - Артуро Видал (13)

2:0 - Николо Барела (52)

Стартовите съставите на двата тима:


Интер (3-5-2): Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Видал, Йънг, Лукаку, Мартинес

Резерви: Падели, Раду, Галярдини, Санчес, Весино, Коларов, Сенси, Ранокия, Перишич, Ериксен, Дармиан

Треньор: Антонио Конте

 

Ювентус (4-4-2): Шчесни, Данило, Бонучи, Киелини, Фработа, Киеза, Бентанкур, Рабио, Рамзи, Мората, Роналдо

Резерви: Буфон, Пинсолио, Гарофани, Демирал, Ди Пардо, Драгусин, Артур, Маккени, Бернардески, Фаджоли, Кулушевски, Ранокия

Треньор: Андреа Пирло

 

Стадион: "Джузепе Меаца"

Главен съдия: Даниеле Довери