Отборът на Ювентус победи Болоня с 3:0 в мач от 8-ия кръг на Серия А. Головете за домакините отбелязаха Филип Костич, Душан Влахович и Аркадиуш Милик. Домакините контролираха мача, като не допуснаха много положения пред своята врата.

62 снимки

Не бяха изминали и 50 секунди, когато Мануел Локатели отправи първия удар в мача, но топката профуча високо над вратата. В 13-та минута Уенстън МакКени бе оставен сам в наказателното поле и стреля с глава след центриране отляво, но топката попадна право в ръците на Скорупски.

В 24-та минута Ювентус осъществи страхотна контраатака, при която Душан Влахович напредна с топка в крака, даде хував пас вляво, а Филип Костич от сравнително малък ъгъл успя с презицен удар да преодолее вратаря на Болоня, за да открие резултата - 1:0. В 31-та минута Аркадиуш Милик стреля, след като бе намерен в наказателното поле от Алекс Сандро, но ударът на поляка бе спасен от Скорупски.

В 51-та минута Милик получи добро подаване на около метър от вратарското поле, но не успя да уцели вратата и топката мина високо над напречната греда. В 59-та минута нова контраатака за Ювентус и нов гол. Страхотна комбинация, при която Костич остави топката на Локатели, който отклони за Куадрадо, а той достави перфектното центриране за Влахович, а сърбинът завърши с глава, за да удвои за "бианконерите".

Само две минути по-късно Куадрадо опита ново подаване, Бонучи не успя да осъществи контакт с топката, но Аркадиуш Милик стреля от въздуха, за да прониже за трети път вратата на Скорупски - 3:0. В 67-та минута Влахович бе изваден от Милик сам срещу вратаря, сърбинът реши да копне топката зад Скорупски, но не успя да уцели вратата.

В 71-та минута Ювентус изпълни корнер, а Милик засече топката с глава, но ударът му срещна напречната греда. Секунди по-късно и Рабио опита късмета си от дистанция, но изстрелът му нямаше сила и Скорупски улови спокойно. В 75-та минута Камбиасо овладя добре на гърди в наказателното поле и стреля от воле, но Алекс Сандро блокира великолепно, за да предотврати гол във вратата на Шчесни.

В 84-та минута се откри страхотна възможност пред Болоня, след като Орсолини получи в наказателното поле и опита с левия крак да намери далечния ъгъл на Шчесни, но топката мина покрай вратата. В 87-та минута се получи разбъркване, а Алекс Сандро стреля по диагонала, но ударът му премина покрай лявата греда на Скорупски. До края на мача нямаше повече възможности пред някой от двата отбора и Ювентус се поздрави с успеха след победа с 3:0.

По този начин Ювентус се изкачва на 7-ма позиция с актив от 13 точки, докато Болоня са на опасното 17-то място с едва 6 точки.

 

Стартови състави:

Ювентус: 1. Войчех Шчесни, 3. Бремер, 6. Данило, 12. Алекс Сандро, 19. Леонардо Бонучи, 5. Мануел Локатели, 25. Адриен Рабио, 8. Уестън МакКени, 17. Филип Костич, 14. Аркадиуш Милик, 9. Душан Влахович

Треньор: Максимилиано Алегри

Болоня: 28. Лукас Скорупски, 4. Хоакин Соса, 14. Кевин Бонифаци, 29. Лоренцо Де Силвестри, 22. Хараламбос Ликоянис, 8. Николас Домингес, 30. Йерди Схаутен, 10. Никола Сансоне, 21. Роберто Сориано, 7. Рикардо Орсолини, 9. Марко Арнаутович

​Треньор: Тиаго Мота