Отборите на Наполи и Ювентус се изправят в ожесточен сблъсък на върха в Серия А. Двубоят между партенопеите и „бианконерите“ започва в 21:45 часа на „Диего Армандо Марадона“ и ще може да го наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 3. Главен съдия на срещата в Неапол ще бъде Даниеле Довери.

Южняците са лидери в класирането с 44 точки – седем повече от Ювентус и шампиона Милан. Въпреки загубата от Интер веднага след паузата за Мондиал 2022, момчетата на Лучано Спалети се събраха. Още в следващия си мач те се реваншираха, побеждавайки Сампдория на „Луиджи Ферарис“ с 2:0.

Добрата новина за „адзурите“ е, че в състава няма нито контузени, нито наказани футболисти и всички играчи са на разположение за двубоя с торинци, който може да се окаже жизненоважен за амбициите им. През първата част от шампионата неаполитанци се заявиха като претендент за титлата и въпросите са именно дали тимът ще успее да пренесе формата си и през пролетния дял, наред с тежката си януарска програма, в която предстои и мач с Рома след 2 седмици.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Гостът Ювентус изпраща много различна кампания досега. „Старата дама“ не тръгна никак добре и в Серия А, и в Шампионска лига, откъдето отпадна безславно. В момента обаче „черно-белите“ са в удивителна серия и наваксаха пасива до челото. Те са с 8 поредни шампионатни победи, а по-впечатляващото е, че тези успехи са гарнирани с толкова на брой сухи мрежи.

За Макс Алегри е ясно, че няма да може да разчита на няколко души, сред които Пол Погба, който още не може да облече екипа на Юве за втори път. Останалите с травми са Душан Влахович, Леонардо Бонучи, Матиа Де Шилио, Хуан Куадрадо и Кайо Жорже.

Какво ще видим в сблъсъка на най-добрата атака в Италия – тази на Наполи, вкарала 39 попадения, срещу най-добрата защита – тази на Ювентус, допуснала едва 7 гола, ще стане ясно късно тази вечер.