Павел Недвед даде гласност как се е осъществил трансфера на Кристиано Роналдо в италианския Ювентус.

Стомилионният трансфер стана факт през това лято, след като „бианконерите” закупиха петкратния носител на Златната топка от Реал Мадрид.

„Изключително сме щастливи, че в нашия тим идват класни играчи като Кристиано Роналдо. Това е знак, че клубът се развива в правилната посока и прави крачки напред. Голямата цел пред нас е триумф в Шампионската лига, а това го целим от няколко сезона насам”, сподели Недвед пред чешки медии.

„Някои хора казваха, че е лудост, че искаме да вземем Кристиано Роналдо, но веднъж спортният ни директор каза, че можем да го вземем. Вече знаехме за неговата откупуваща клауза, която бе намалена до 100 милиона, а тогава нещата станаха по-реалистични. Трябваше да оформим сделката и да получим съгласието на Реал Мадрид и Роналдо”, продължи носителят на Златната топка за 2003 година.

„Истината е, че Кристиано сам поиска да дойде при нас. Желанието му бе да смени Мадрид, а клубът, който избра беше Ювентус. Това е огромна чест за нас. Той спечели титли и купи в Англия и Испания и ще се радвам, ако повтори това и в Италия”, завърши Недвед.