Ювентус вече получи тежкото наказание да му бъдат отнети 15 точки от актива им в Серия А заради фалшифициране на капиталови печалби. Клубът обаче може да бъде санкциониран с отнемането на още цели 20 точки през този сезон, гръмна Corriere dello Sport.

Изданието твърди, че прокуратурата на Италианската футболна федерация ще поиска въпросното наказание по делото, с което клубът е обвинен за нерегламентирано изплащане на заплати. Изслушването по делото ще се проведе през месец март.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Както е известно, по време на пика на пандемията от коронавирус през 2020-а година Ювентус официално обяви, че играчите са се отказали от четири месечни възнаграждения, за да помогнат на клуба в сложната ситуация. Въпреки това телефонни записи и съобщения на футболисти на тима като Матайс де Лихт и Матия Де Шилио потвърждават, че играчите са били наясно, че въпросните заплати ще им бъдат платени скришом. Те трябвало да се откажат само от едно месечно възнаграждение, а останалите щели да им бъдат дадени под различни форми като бонуси и спонсорски сделки. Така футболистите щели да получат парите си „под масата“, което щяло да помогне за счетоводството на клуба.

След наказанието от 15 точки Ювентус заема 13-ото място с едва 23 пункта в актива си и нова подобна сериозна санкция сериозно би застрашила оставането на тима в Серия А.

По-късно тази вечер, от 22:00 часа, тимът на Масимилиано Алегри посреща Лацио в 1/4-финален сблъсък за Купата на Италия.