Все още има шанс двубоят Ювентус - Наполи да се проведе, твърди италианското издание Il Mattino. На 4 октомври неаполитанците не се явиха в Торино за дербито от третия кръг на Серия “А”, оправдавайки се с препоръка на здравните власти в града си да не пътуват като превенция на разпространението на коронавируса.

След това Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация присъди служебна победа на Юве с 3:0 и отнемане на една точка от актива на Наполи.

Гостите обаче обжалваха на по-горна инстанция - пред Италианския олимпийски комитет, като случаят вече е пристигнал за разглеждане. Според Il Mattino има вариант, при който решението на ДК да бъде отменено и да бъде насрочена дата за мача. За тази цел обаче от Наполи трябва да предоставят неопровержими доказателства, че не са можели да пътуват за мача.

Според Италианската федерация тимът на Дженаро Гатузо е нарушил подписания протокол, според който даден отбор може да вземе участие в мач стига да има най-малко 13 здрави футболисти, от които поне един да е вратар. В случая с неаполитанците ставаше дума само за двама заразени футболисти.