Върховният касационен съд в Италия отхвърли жалбата на Ювентус срещу отнемането на скудетото от 2006 година заради скандала „Калчополи”, аргументирайки се с това, че става дума за спортен казус.

В един от най-големите корупционни скандали, разтърсвали италианския футбол, „бианконерите” бяха лишени от титлите си за сезони 2004/2005 и 2005/2006, а също така и изпратени по административен път в Серия Б. Ювентус като клуб така и не успя да преглътне факта, че втората от тези титли беше служебно присъдена на Интер, който през 2011 година беше обвинен в престъпления, сходни с тези, които доведоха до изваждането на „старата госпожа” от елита. Заради изтеклата давност на провиненията Интер се размина без санкции.

Ювентус  в резултат поиска присъдената титла да бъде отписана от историята на „нерадзурите”, но Футболната федерация на Италия също постанови, че твърде много време е минало.

Така торинци първо се обърнаха към Гражданския съд в страната, който реши, че няма юрисдикция над спортната материя. Последва обжалване пред Върховния касационен съд, който днес беше отхвърлено. Оттам се аргументираха, че проблемът попада в областта на спортната правосъдна система, поради което ако външен съд издаде постановление по казуса, ще подкопае „принципа на автономност на националната спортна система”.

Предвид факта, че това се явява най-високата инстанция в италианската съдебна система, изглежда, че тези опции вече са изчерпани пред Ювентус.