Наказанието, наложено на президента на Ювентус Андреа Аниели, ще бъде обжалвано официално от "старата госпожа". Босът беше наказан с изваждане от футбола за една година и глоба от 50 хил. евро, а клубът пострада с 300 хил. евро, заради неправомерно разпределение на билетите за мачовете на отбора, като даже има съмнение за връзки с мафията. 

"Надявахме се още от самото начало президентът да бъде оправдан по това обвинение. Тази присъда въобще не ни задоволява и ние ще обжалваме, при всички положения това ще се случи. Не можем да скрием разочарованието си."

"Въпреки че обвиненията бяха редуцирани и на практика наказанието е минимално, то не ни устройва, защото вярваме в невинността на Аниели. Ще говорим с целия юридически екип и ще предприемем мерки", заяви главният адвокат на Юве по казуса Франко Корпи. 

Босът на Юве с едногодишна дисквалификация за връзки с Мафията

Но освен от екипа на Аниели и "старата госпожа", прокуратурата също има намерение да обжалва присъдата. Причината - обвинителите смятат наказанието за твърде минимално, при положение, че са доказали вината на Аниели.

"Въобще не сме доволни от решението на съда. Доказахме всички свои обвинения, доказателствата са солидни и въпреки това присъдата е минимална. Ще обжалваме на горната инстанция", сподели прокурорът по делото Джузепе Пекорино.