Отложеният от първата половина на сезона в Серия "А" мач между Ювентус и Наполи ще се играе на 17 март, обявиха официално от Lega Serie A. Срещата на "Алианц Стейдиъм" трябваше да се проведе на 4 октомври, но не се състоя заради проблемите, които по това време имаха неаполитанците със заразени с коронавирус играчи.

Тогава на "партенопеите" не им бе позволено да пътуват за Торино за мача заради два положителни теста за COVID-19 на футболисти на тима и първоначално "адзурите" бяха наказани за неявяването си със служебна загуба с 0:3 и отнемане на точка от актива им. След обжалване на това решение, то в крайна сметка бе анулирано и стана ясно, че ще се търси дата за изиграването на двубоя. Сега вече тази дата е ясна - 17 март (сряда), а началният час е 18,45 (местно време).

Двата тима вече два пъти премериха силите си от началото на 2021 година. На 20 януари Старата госпожа надделя над Наполи с 2:0 в мача за Суперкупата на Италия, а на 13 февруари момчетата на Дженаро Гатузо си отмъстиха на водения от Андреа Пирло тим с победа с 1:0 у дома в шампионатна среща.