От Ювентус официално обявиха раздялата с досегашния си титулярен вратар Войчех Шчесни, чийто договор до лятото на 2025 година беше разтрогнат по взаимно съгласие. 34-годишният поляк се съгласи да си тръгне след привличането на Микеле Ди Грегорио от Монца, който ще е първи избор под рамката на вратата този сезон.

“Беше юли 2017 година, когато Тек, както е известен той, за първи път прекрачи прага на Ювентус, пристигайки в Торино от лондонския Арсенал, след като беше вкусил за първи път от италианския футбол по време на двугодишния си наем от Рома. От този ден нататък мигновено пламна искра между Тек и запалянковците на “бианконерите”: усмивки, страст и най-вече солидни изяви на вратата.

34-годишният футболист изигра 252 мача с фланелката на Ювентус, като 200 от тях бяха в Серия "А", с което стана седмият чужденец с поне 200 шампионатни срещи с нашите цветове. Тек записа 100 сухи мрежи и спаси 9 дузпи, като имаше впечатляваща успеваемост от 73% при спасяването на удари, което го постави на първо място в това отношение в Серия "А", откакто пристигна в Торино. Като цяло, полският национал вдигна осем трофея в своите седем години като “бианконеро”: три титли на Италия, три Купи на Италия и две Суперкупи на Италия. Тек завинаги ще бъде запомнен като всеотдаен футболист и човек, който носеше нашата фланелка с гордост и професионализъм. Благодарим за всичко, Тек, и успех в бъдеще!”, написаха от клуба.
 
Според журналиста Джанлука Ди Марцио вратарят обмисля да сложи край на кариерата си, ако не получи подходяща оферта. Монца и Ал-Насър са били в контакт с Шчесни през последните седмици, но няма конкретна оферта.