Ювентус обяви официално трансфера на шведския талант Деян Кулушевски. Халфът идва при "бианконерите" за сумата от 35 милиона евро от Аталанта. Тя ще бъде изплатена на "бергамаските" в срок от пет години.

Деян Кулушевски сложи подписа си на договор до 30 юни 2024 година. Но шведът ще трябва да почака за дебюта си при "бианконерите", защото ще доиграе сезона като преотстъпен в Парма. Именно Кулушевски направи силно впечатление в Италия с изявите си за "дуковете", където бе отдаден под наем от Аталанта.

Деян Кулушевски е роден на 25 април 2000 година в шевдската столица Стокхолм. Халфът има македонски корени и е закупен от Аталанта на 16 години за скромната сума от 165 хиляди евро от ИФ Бромма.

До момента с екипа на Парма в Серия А реализира 4 гола и направи 7 асистенции за 17 мача. Това веднага прикова вниманието на грандовете към него, но Ювентус се оказа най-настоятелен за подписа му.

"Много съм щастлив. 2020 година не можеше да започне по-добре. Това е важен ден за мен, приятелите ми, моето семейство и всички, които работеха с мен. Ювентус е един от най-големите клубове в света. Когато едно момче започва да играе футбол, то мечтае да играе в подобен отбор. Щом разбрах за възможността да дойда тук, дори не се замислих какво да отговоря”, каза радостния Кулушевски след като подписа договор с Ювентус.