Феновете и обкръжението на Ювентус се вълнува от новоназначението на Маурицио Сари за старши треньор на италианския клуб, но не такива са усещанията в бившия президент на клуба Коболи Джили. Ексбосът на „бианконерите” назова назначението на Сари начело на отбора като „отвратително” и се надява, че специалистът от Тоскана няма да използва в Торино оправданията, които е правил по време на престоя му в Наполи.

Решението за назначението на бившия мениджър на Челси в Юве бе официално потвърдено в неделния следобед след седмици на спекулации. Той ще бъде представен в Торино в четвъртък сутринта.

„Като фен, се надявам, че това отвратително нещо не се случва”, започна Джили пред Radio Kiss Kiss.

„Стилът на Сари бе силен в Наполи, но аз имам добра памет и мога да ви кажа всичко, което той казваше, когато се проваляше срещу Ювентус.  Сега, когато всичко е направено, трябва да съдим Сари за неговите действия. Като треньор и от гледна точка на качеството на футбола, той е безчувствен. Не сравнявам стила с този на Алегри, но със сигурност ще сме различни сега”, продължи бившият президент на „старата госпожа”.

„Ще направя тест на Сари и се надявам, че той ще се научи да общува като треньор на Ювентус, а не по обичайни си начин. Надявам се, че той ще гони правилният стил, дори когато трябва да признае, че отборът не е играл добре. Не трябва да търси оправдания по начина, по който го правеше в Наполи”, завърши адвокатът Коболи Джили.