Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини взе отношение по повод съдбата на своето откритие Пауло Дибала. Според колоритния бос звездата на Ювентус вече не играе с предишния ентусиазъм и това си личи.

Дибала изненадващо на пейката за Дербито на Италия

След получаването на знаменития за „старата госпожа” екип с №10 Дибала стартира ударно сезона, като вкара 10 гола в първите си 6 мача. В следващите 10 срещи обаче аржентинецът се отчете с едва 2 гола, като не успя да се разпише в нито един от двубоите в групите на Шампионската лига.

„В момента той преминава през труден период, но не виждам причини за притеснение”, коментира Дзампарини, който бе човекът, довел 24-годишния играч в Европа.

Конфликтът между Дибала и Алегри се задълбочава

„Това е процес, през който преминават всички. Особено тези, които изминават пътя от 400 хиляди до 10 милиона евро на година. Подобно нещо не те кара да се смееш.”

Реал Мадрид предложи размяна Кроос за Дибала

„Пауло още не разбира, че щастието не се крие в парите, а това може би е довело до някакво неудовлетворение, ала той е умно момче е ще се справи със ситуацията. Нямам съвет, който да дам на Джузепе Марота (генералния мениджър на Ювентус – б.р.) и Масимилиано Алегри (треньора на Юве – б.р.), които се справят добре. Те просто трябва да почакат Дибала и да му позволят да си върне ентусиазма.”

„Ще е смъртен грях, ако той го е загубил безвъзвратно.  Имал съм футболисти като Йосип Иличич, който разполагаше със страхотни качества, ала ги показваше само ако е мотивиран”, допълни Дзампарини.