Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи разказа как е договорил подписването на договора с нападателя Кристиано Роналдо. 

"Когато играхме в Мадрид за Шампионската лига. Агентът на Роналдо Жорже Мендеш дойде да говори с мен. Обикновено така процедираме с него. И му казах: "Кристиано има невероятни цели." Той ме погледна и отговори: "Няма да повярвате, но Роналдо каза, че ако напусне Реал Мадрид, той би искал да бъде в Ювентус. Това не е толкова странно, колкото изглежда. Тогава ще говорим", заяви Паратичи пред "Gazzetta dello Sport".

"Мислех, че е шега. След това се срещнахме с Мендеш на летището, за да обсъдим трансфера на Кансело, което не отне много време. Мендеш даде да се разбере, че е сериозен, припомняйки разговора за Роналдо. Каза, че Кристиано напуска Мадрид. Той каза, че Роналдо е играл за Манчестър Юнайтед, за Реал Мадрид, само за големи отбори, с които е взел титлите. Той отбеляза, че Кристиано не е играл в Италия, така че бих искал да бъде в Ювентус, за да печели трофей при нас. Хорхе каза: "Това е такава заплата, това е цената на трансфера." Помолих го няколко дни да помисля", завърши Паратичи.