Ювентус ще направи всичко необходимо, за да убеди Пеп Гуардиола да поеме отбора през лятото, твърди британското издание "Сън".

Появиха се информации, че ръководството на "бианконерите" е осъзнало грешката си с Маурицио Сари и ще бъде голяма изненада опитният специалист да успее, да изкара сезона в торинския клуб предвид факта, че отборът допусна разочароващи резултати в някои от срещите си.

За Пеп пък е ясно, че може би краят му с Манчестър Сити е близо, след като отборът вече загуби битката за титлата. Ако "гражданите" не вдигнат Шампионската лига през този сезон ще бъде изненада испанецът да остане в отбора.

Президентът на Ювентус Андреа Аниели обаче е сигурен, че тактикът е перфектният треньор за неговия отбор и вярва, че той ще може да докара първия трофей от Шампионската лига в клубната витрина от 1996 година насам.

А това означава, че той ще даде на Пеп всичко това, което иска само и само да го накара да акостира в отбора. 

"Андреа никога не е криел интереса си към Гуардиола и смята, че Пеп ще иска да пристигне в Италия, когато дойде времето да напусне Англия", разкрива източник на изданието.