Ювентус продължава перфектния си старт през сезон 2018/19 в Серия „А”, след като надви Парма с 2:1 като гост в третия кръг. Това е трета поредна победа за футболистите на Масимилиано Алегри в три срещи и те са еднолично на върха. Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо продължава да не може да отбележи гол за новия си отбор, но Марио Манджукич и Блейс Матюиди сториха това за „бианконерите”.  Хърватинът откри резултата във втората минута, а Матюиди възстанови аванса на Юве, след като в 30-тата Жервиньо бе изравнил на „Енио Тардини”.

Юве излезе напред в резултата още във втората минута, а точен за гостите бе Марио Манджукич. Хърватинът получи подарък от отбраната на „дуковете” и отблизо не пропусна да вкара – 1:0 за Юве. В 14-ата минута Лео Стулач стреля от пряк свободен удар за „пармалатите”, но топката се отби в напречната греда на вратата на Войчех Шчесни.

В 26-ата минута Бернардески вдигна към Кристиано от корнер, а португалецът засече с глава, но ударът премина край дясната греда на Парма.

Шест по-късно „дуковете” ликуваха, след като Жервиньо изравни резултата на „Енио Тардини”. Масимилиано Гоби вдигна отляво към Инглезе, а последният продължи с глава към Жервиньо, а бившият халф на Арсенал не можеше да пропусне на празна врата.

В 37-ата Парма бе близо до пълен обрат, но удар с глава на Инглезе от корнер бе уловен от полския страж на торинци.

Шампионът на Италия стартира далеч по-настъпателно второто полувреме, а Кристиано Роналдо бе близо да стреля от близо, но стражът на Парма Луиджи Сепе го изпревари.

Сами Кедира пробва късмета си от средна дистанция, но опитът му прелетя над напречната греда.

В 58-ата минута Блейс Матюиди изведе „старата госпожа” напред след прекрасен удар от малък удар. Френският полузащитник  комбинира много красиво с Манджукич и завърши с мощен удар, който завърши зад напречната греда на Сепи – 2:1 за Юве.

По този начин Ювентус е 3 от 3 през новия сезон в Серия „А” и е с девет точки на върха. Парма от своя страна е на 14-а позиция с една точка и все още не познава вкуса на победата.