Андреа Пирло стартира като треньор на Ювентус с 3:0 срещу Сампдория. На пресконференцията след мача доста от въпросите към бившия халф бяха свързани с изненадващия избор на титулярен състав и разменените позиции на част от футболистите.
 
 
"Допреди 5 години бях на терена и знам колко важно е играчите да говорят с треньора, да са наясно с неговите изисквания, както и той да ги познава перфектно. Направихме добро първо полувреме, но не успяхме да вкараме повече от един гол. Към края момчетата се чувстваха доста уморени, но продължиха да създават положения и да контролират ситуацията на терена", сподели Пирло и похвали младока Джанлука Фработа.
 
"Фработа се справи много добре. Той ми направи впечатление на тренировките и му гласувах доверие заради контузията на Алекс Сандро. Не смятам, че това е било някакъв риск. Уестън Маккени дойде от Германия в отлична кондиция. Той сбърка няколко подавания, но можем да му простим, защото това беше първия му мач. Ще ни трябва време, за да избистрим различните тактически варианти. Няма да копирам идеи, имам собствени и искам да адаптирам към играта ни най-доброто от отборите, които ме вдъхновяват", обясни Пирло.
 
Той разкри, че Кристиано Роналдо няма да играе във всички мачове.
 
"Започнахме подготовка късно и нямахме достатъчно време да се сработим. Доволен съм от мача, но трябва да продължим да работим. Имах разговор с Кристиано Роналдо и мислим за това кога да получава почивка. Той още е свеж, защото сме в началото на сезона, но понякога, когато имаме по-лесни мачове, ще пестим силите му. Кристиано е много интелигентен и познава перфектно тялото си, затова ще усети кога му е необходимо да намали темпото", обясни Пирло.