Старши треньорът на Ювентус Андреа Пирло логично остана разочарован от начина, по който неговият отбор игра при равенството 1:1 с Фиорентина, особено през първата част на двубоя.

Gulliver/Getty Images
21 снимки

„Първото полувреме беше ужасно. Трябваше да започнем мача по различен начин, защото това беше ключов двубой в борбата за Шампионската лига. Ние обаче бяхме твърде бавни, позиционирането ни беше напълно грешно и винаги стигахме втори до топката. След вчерашната контузия на Данило променихме схемата с трима в защита и с Аарън Рамзи и Пауло Дибала между линиите. Това не сполучи, така че пуснахме Алваро Мората след почивката, за да промени темпото. Първата част беше лоша за нас, а втората - малко по-добра, но не достатъчно. Опитвахме едно нещо, а се получаваше съвсем различно. Все пак намерихме стила си на игра и оттам нататък стана по-добре. Не мисля, че Кристиано Роналдо се представи зле. Той имаше няколко възможности и като цяло не игра лошо. Отборът трябваше да атакува повече пространствата, като го направихме до известна степен през второто полувреме, тъй като защитната линия на Фиорентина беше позиционирана напред“, заяви Пирло след края на мача.

„Дибала и Мората са двама много различни нападатели. Мората търси пространствата, докато Дибала свързва играта повече. Опитахме се да държим Рамзи на фланга, за да може Хуан Куадрадо да се включва в предни позиции, като развихме играта по различен начин. Не направихме това, което трябваше, през първото полувреме. Артур има малка фрактура в крака си, така че не може да тренира редовно и затова трябва да внимаваме колко играе. Щом е на пейката, това е изцяло заради физическото му състояние. Как се развих като треньор по време на този сезон? Първоначалните очаквания към мен и отбора бяха различни. Не вярвам, че работихме по начина, по който искахме. Учиш се с всеки изигран мач, но не съм доволен, имайки предвид първоначалните очаквания. Мисля, че клубът също не е доволен“, допълни още Пирло.