Футболистите на Ювентус официално са дали съгласието си да намалят значително своите възнаграждения. По този начин играчите на „бианконерите” ще спестят на клуба около 90 милиона евро. С официално изявление съставът на Ювентус е обявил, че няма да получи заплатите си за март, април, май и юни през тази година, като това може да се промени, ако сезонът бъде подновен.

Ясна е сумата, с която Кристиано ще се лиши от заплата в Ювентус

„ФК Ювентус анонсира, че сегашната глобална обстановка официално спря представянето ни на терена. Това доведе до решението на игрчите и треньорите от първия тим да се откажат от официалните си възнаграждения след тази ситуация. Ръководството и футболистите взеха това решение. Разбирането предвижда намаляване на заплатите, равни за месеците – март, април, май и юни 2020-а година. През следващите седмици личните споразумения с играчи и треньорски щаб ще бъдат финализирани, както се изисква по текущия регламент”, написаха от тима, помещаващ „Алианц Арена”.

Getty Images
18 снимки

„Икономическите и финансовите аспекти от постигнатото разбиране ще доведат до 90 милиона евро активи в касата на клуба за финансовата 2019/20. В случай че мачовете от настоящия сезон бъдат насрочени, клубът ще преговаря добросъвестно с всички, за да се увеличат компенсациите според актуалното възобновяване на финансиране. ФК Ювентус иска да благодари на играчите и треньорите за тяхната ангажираност в този труден момент за всички”, добавиха в становището си от торинския клуб.