Едва ли има човек, който да се съмнява във величието на Джанлуиджи Буфон. Вратарят държи редица рекорди на името си, но в обсега му има още два, които да покори в последния си сезон в Калчото. И те окончателно ще го коронясат като най-великия на Апенините. 

Меси записа Буфон в списъка от 136 вратари

Първият от тях е много специален, но за него той зависи от помощта на съотборниците си. Ако те успеят да спечелят седма поредна титла на Италия, ще помогнат на великия си съотборник да има вече 9 в кариерата си. 

Най-трудният съперник за Буфон

Ако това се случи, той ще стане еднолично човекът, печелил най-много пъти скудетото като футболист. Сега дели първата позиция с Джузепе Фурино, Джовани Ферари и Вирджинио Розета, които имат по 8. Интересното е, че всеки от тях поне веднъж е ставал шампион с Ювентус. 

Другият рекорд е за брой мачове в Серия А. За момента Буфон е втори в класацията с 622 двубоя зад гърба си. Той изостава само от Паоло Малдини, който изигра 647 битки за Милан от 1984 до 2009 г. 

До края на сезона обаче остават достатъчно на брой мачове за Джиджи да изпревари легендарния си сънародник, но не трябва да се контузва или да отнася сериозни наказания. Но рекордът остава в обсега му.