Звездата на световния футбол Кристиано Роналдо отдавна е записал името с и в историята. Въпреки това, португалският национал е изправен пред поредното си невероятно постижение. Нападателят на Ювентус се нуждае само от 2 гола, за да отбележи своеобразен юбилей - 700 попадения.

Рекордът може да бъде отбелязан още тази вечер. Националният отбор по Португалия се изправя срещу Люксембург в квалификация за Евро 2020.

Ако достигне историческата кота, Кристиано Роналдо ще се превърне в шестия футболист, който е реализирал 700 попадения в своята кариера. Освен  това той ще изпревари своя най-голям конкурент на терена Лионел Меси, който има с 26 по-малко.

Останалите имена, преминавали границата от 700 гола са: Йозеф Бикан, Ромарио, Пеле, Ференц Пушкаш и Герд Мюлер.

източник: Gulliver/GettyImages

Йозеф Бикан, който се е състезавал в периода 1931 - 1955 година, вкарва невероятните 805 попадения в 530 мача.

Бразилските легенди Ромарио и Пеле имат съответно по 772 и 767 попадения, докато Пушкаш е със 746.

Най-близо до Кристиано Роналдо към днешна дата изглежда рекордът на Герд Мюлер, който се е разписвал цели 735 пъти във своята 19-годишна кариера.

Португалският национал обаче, въпреки своите 34 години, ни най-малко не е намалил оборотите и изглежда, че като капитан на Португалия ще продължи да играе ролята на лидер и голмайстор.

източник: Gulliver/GettyImages

„Не мисля за индивидуалните награди. Най-важното е да помагам на отбора”, заяви Кристиано Роналдо по време на миналата пауза за мачовете на националните отбори.

Тази вечер от 21.45 часа Португалия посреща Люксембург в мач от Група Б на евроквалификациите. Тимът на Роналдо се намира на второ място във временното подреждане с 8 точки, след Украйна с 13, но е и с мач по-малко.