Звездата на Ювентус - Кристиано Роналдо, е разговарял с треньора Масимилиано Алегри за бъдещите трансфери на клуба през лятото, пише "Corrierе dello Sport".

Според информацията португалецът е посочил шестима играчи, с които иска да играе през следващия сезон. Става дума за бившите му колеги от Реал Мадрид - Иско Аларкон и Рафаел Варан, младата надежда на Бенфика - Жоао Феликс, нападателя на Фиорентина - Федерико Киеза, бранителя на Рома - Костас Манолас, и халфа на Лион - Танги Ндомбеле.

Лошият сезон на Иско в Реал разбуни духове на "Бернабеу" за негов летен трансфер. Рафаел Варан пък сам заяви, че не иска да продължава да носи повече "белия" екип.

Федерико Киеза по всяка вероятност ще напусне Флоренция през лятото след три силни сезона с Фиорентина.

Жоао Феликс е едно от най-актуалните имена в световния футбол. Той се превърна в най-младия играч, реализирал хеттрик в турнира Лига Европа (при успеха с 4:2 над Айнтрахт Франкфурт). Според медиите в Италия Ювентус вече е предложил 75 млн. евро за играча, но от Бенфика са съгласни на раздяла само срещу сумата от откупната му клауза - 120 млн. евро.

Танги Ндомбеле пък успя да впечатли през тази кампания с екипа на Лион (2 гола и 6 асистенции във всички турнири).

Ювентус ще да бъде активен на пазара както във входящите, така и в изходящите сделки. Най-горещото име, което се очаква да се насочи към изхода, е Пауло Дибала.

Клубът не успя да постигне голямата си цел през този сезон - спечелване на Шампионската лига, след като отпадна в 1/4-финалите от Аякс.

Именно Роналдо пък бе избраният от семейство Аниели да донесе славата в Европа. Въпреки двата си гола срещу Аякс (по един в двата мача), мечтите на торинци бяха разбити.