Когато си Кристиано Роналдо и си вкарал близо 500 гола за Реал Мадрид за по-малко от десетилетие, всички очакват от теб да късаш мрежите и в новия си отбор от първия мач. Това напрежение тегнеше над португалеца с екипа на Ювентус и му трябваха дългите, поне по неговите стандарти, 320 минути, за да се отпуши. 

И всичко това изпита на гърба си тимът на Сасуоло, в който играе бившият играч на Левски Мехди Бурабия. Мароканецът дори участваше в атаката за единствения гол на тима си в мача. "Неровердите" гостуваха в Торино и си тръгнаха с поражението с 1:2 заради страхотната игра на петкратния носител на Златната топка, който наниза и двете попадения. 

Интересното е, че още преди мача наставникът на "старата госпожа" Макс Алегри предрече, че CR7 ще се отпуши именно срещу този опонент и се оказа прав. А Сасуоло въобще не е лек съперник, като се има предвид колко силно започна новия сезон. 

Още от самото начало шампионите тръгнаха мощно напред и търсеха попадението. Но нямаха късмет в преследването му. Емре Джан от близка дистанция опита да се разпише в 19-та минута, но вратарят на Сасуоло се намеси великолепно. 

Малко след това Андреа Консили отново беше последна преграда пред гола за шампионите, като отби по невероятен начин изстрел на Марио Манджукич. Кристиано Роналдо и Пауло Дибала пропуснаха още шансове до почивката, но в крайна сметка попадения през първата част нямаше. 

Но пет минути след началото на второто полувреме Роналдо се разписа най-после след 28-ия си удар в кариерата с черно-белия екип. След един корнер Пауло Дибала игра със задна ножица, а Джанмарко Ферари неадекватно прати топката от вратарското поле в лявата греда на собствената си врата. Тя се отклони на по-малко от метър пред голлинията за непокрития Роналдо и той прониза мрежата, изпадайки в дива еуфория. 

Четвърт час по-късно Юве и Роналдо капарираха успеха. Тогава Емре Джан започна страхотна бърза атака и с перфектен пас изведе португалеца отляво на наказателното поле. Той напредна и с мощен удар по земя в далечния ъгъл на вратаря направи 2:0. 

Но вместо да рухнат след тази развръзка, гостите се вдигнаха в търсене на обрат. Веднага след това попадение Кевин-Принс Боатенг асистира за Федерико ди Франческо на чиста позиция, но ударът му се оказа лесен за вратаря. 

Четвърт час преди края и Алфред Дънкан изпусна страхотна ситуация за Сасуоло, пращайки топката в ръцете на вратаря някъде от около точката на дузпата. И така гостите пропуснаха златна възможност за попадение и да върнат интригата. 

Постепенно Юве се отърси и тръгна пак напред и пак Роналдо имаше възможност да вкара и да оформи хеттрика си, но ударът му в 77-та минута мина на сантиметри встрани от вратата. Но време за голове и късна развръзка имаше. 

В продължението на мача Хума Бубакар с глава прати топката в мрежата и оформи крайното 1:2. Малко след това Дъглас Коста от състава на "боанконерите" получи директен червен картон, но това не повлия на крайния резултат. Така Юве продължава да е лидер с пълен актив от точки от четири кръга. 

Резултати от ранните неделни мачове в Серия А:

Рома - Киево 2:2

Ювентус - Сасуоло 2:1

Дженоа - Болоня 1:0

Удинезе - Торино 1:1