Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо се завърна вчера в Торино. Нападателят кацна с частния си самолет на местното летище, а днес премина през медицинските прегледи. Роналдо се включва към предсезонната подготовка на „бианконерите“ със закъснение заради участието си на UEFA EURO 2020 с националния отбор на Португалия.

Той пристигна на базата на Ювентус по обяд днес, за да започне предсезонна подготовка с тима. Португалецът бе в отлично настроение, като поздрави събралите се да го посрещнат фенове, а след това спря да се снима с някои от тях.

Според италианските медии Кристиано днес ще проведе разговори с шефовете на клуба и с треньора Масимилиано Алегри. След тях ще има по-голяма ясно за бъдещето на Роналдо и дали ще остане при „бианконерите“. Според някои информации от клуба са готови да удължат настоящия му контракт с една допълнителна година. 

Както е известно, 36-годишният нападател има договор с Юве за още една година и следващото лято може да си тръгне като свободен агент. През последните месеци той бе свързван с трансфер в Пари Сен Жермен и в бившия си клуб Манчестър Юнайтед. Преди два дни оббаче клубният вицепрезидент Павел Недвед беше категоричен, че носителят на пет "Златни топки" ще остане в отбора.

Роналдо пристигна в Торино през 2018 година и отбеляза 81 гола в Серия А.