Голямата звезда на световния футбол Кристиано Роналдо определи италианската Серия А като най-трудното първенство в света. В момента португалецът защитава цветовете на шампиона Ювентус, а преди това носи екипите на Реал Мадрид в Испания и Манчестър Юнайтед в Англия.

Въпреки богатия опит и отбелязаните стотици голове, Роналдо вярва, че в Италия се вкарва най-трудно.

„Доволен съм, че съм в Италия и играя в толкова конкурентно първенство. Засега всичко е много добре. Чувствам се добре. Мисля, че шампионата ми пасва и мога да кажа, че това е едно трудно първенство. Смятам, че това е най-трудното първенство за нападателите. Не очаквах Серия А да бъде толкова качествена”, коментира Кристиано Роналдо.

„Щастлив съм, семейството и децата ми също са щастливи. Всичко засега е много позитивно. Устроих се много добре, семейството ми обича Италия. Тук начинът на живот е различен, различна държава, различен език, различна култура, но мисля, че се адаптирах добре”, продължи той.

„Още от 11-годишен живея далеч от дома, така че нямам никакъв проблем с това. Заминах за Англия, когато бях на 18, в Мадрид бях на 25, а в Торино пристигнах на 33.За мен не е проблем да свиквам с различни култури или различни държави. Не ми липсва нито Испания, нито Португалия. Нещата просто стоят така.”

„Разбира се, оставих много приятели в Мадрид, напуснах голям клуб. Напуснах един клуб, който ми даде много любов, фенове и приятели. Страната обаче не ми липсва, защото имам същите неща и тук. Не ми беше трудно”, допълни португалецът

34-годишният Роналдо има на сметката си вече 21 гола откакто пристигна в Ювентус миналото лято.

„Според мен много по-трудно се бележи в Италия, отколкото в Испания, където играта е много по-отворена. Отборите предприемат много повече рискове там. Докато тук приоритетът е да се защитаваш добре, а след това да атакуваш. В Испания случаят е друг. Играл съм и пет години в Англия, но въпреки това отново смятам, че в Италия се бележи много по-трудно”, завърши той.