Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо почти сигурно ще пледира „виновен“ за четири случая на данъчни измами в Испания. По този начин той ще получи 2-годишна условна присъда от съда, точно както се случи и с Лео Меси по-рано.

Вече бяха намерени достатъчно доказателства за вината на 33-годишния португалец за това, че е укрил 14,7 милиона евро от испанската хазна под формата на неплатени данъци. В резултат футболистът възстанови 13,4 милиона от въпросната сума.

Въпреки това по силата на местното законодателство той трябва да се яви пред съда, за да формализира обвиненията. Екипът защитници на Роналдо опита чрез преговори да избегне изправянето на футболиста в съда, но оттам отхвърлиха предложената компенсация от 375 хиляди евро.

Съгласно вече известните данни, Роналдо е вършил данъчни измами в четири последователни години – 2011, 2012, 2013 и 2014 – и така е лишил испанската държава от сума в размер на 14 768 897 евро.

Налагането му на присъда с размер до 2 години и 1 ден значи, че той няма да лежи в затвор, защото това му е първо провинение. Въпреки това данъчните власти държат подобна да влезе в сила, тъй като тя би се превърнала в ефективна при извършване на ново престъпление от подобен характер.

Определено проблемите на Роналдо с испанската хазна изиграха голяма роля за преминаването му от Реал Мадрид в Ювентус това лято срещу сумата от 112 милиона евро.

Още по темата:

Домакинът на Ювентус с молба към Роналдо

Роналдо посочи най-важните неща, за да бъдеш №1

Младок от Реал: Роналдо е минало

Кристиано: Трябваше да получа Златната топка, числата не лъжат

Нови разкрития потвърждават обвиненията в изнасилване срещу Роналдо

Ужасяващите разкрития на Der Spiegel за Роналдо и Майорга (18+)