Кристиано Роналдо за първи път коментира тазгодишната анкета за Златната топка, която бе спечелена от бившия му съотборник в Реал Мадрид Лука Модрич.

Модрич сложи край на продължилата десетилетие хегемония на Роналдо и Лео Меси, а според португалеца и тази година той е бил този, който е заслужавал най-престижното индивидуално отличие във футбола.

През 2018 Роналдо има 45 гола в 48 мача на клубно и национално ниво, а през април счупи рекорда за най-много последователни двубои в Шампионска лига с реализиран гол - 11.

"Мисля, че заслужавам (Златната топка) всяка година. Работя затова, но ако не я спечеля, не е края на света", сподели Роналдо пред италианските медии.

"Числата не лъжат, но не мислете, че съм по-малко щастлив, ако не спечеля. Имам фантастични приятели и семейство, играя за един от най-добрите клубове, мислите ли, че се прибирам вкъщи и плача? Разочарован съм, но животът продължава и ще продължа да работя здраво."

"Поздравления за Модрич, той го заслужава, но следващата година ще се изправим отново един срещу друг и ще направя всичко, за да бъда там."

Още новини: 

Роналдо: В Юве открих най-добрия колектив  

Роналдо вече е в сърцата на феновете на Ювентус 

Алегри разкри мечтата на Кристиано в Юве