Новият треньор на Ювентус Маурицио Сари индикира, че смята да задържи атакуващите футболисти Дъглас Коста и Пауло Дибала в своя тим през сезон 2018/2019. Италианецът счита двамата за ключови играчи в своите планове, докато същевременно отказа да потвърди дали Гонсало Игуаин има място в плановете му.

Днес 60-годишният специалист беше представен като наставник на „бианконерите”, а брифингът с медиите покри серия от теми, докато италианецът се подготвя за живота начело на местния футболен хегемон. Говорейки за основните фигури в отбора, Сари показа, че нарежда иначе нарочените от пресата за трансфери Дъглас Коста и Дибала, ще попаднат в групата, с която той ще обсъди новите си идеи. „Когато разполагаш с футболист, надарен с качествата на Кристиано или Пауло, можеш да го пуснеш във всяка роля. Единственото, което се променя, е интерпретацията на тази роля”, заяви треньорът.

„Най-вероятно ще говоря с двама-трима футболисти преди началото на сезона, за да споделя идеите си, да ги сравня с техните и да разбера какво мислят те. Трябва да стартираш с талантливите футболисти, които могат да направят разликата като Кристиано, Пауло и Дъглас, след което ще градиш отбора около тях.”

„Игуаин? Знаете, че съм много привързан към Игуаин, всички сте наясно. Всичко обаче зависи от него. Ще се вслушам много в клуба, който познава футболистите по-добре от мен, защото би било липса на уважение да налагам собственото си мнение. Игуаин е футболист на Юве и когато се върне, ще си поговорим. Гонсало е нападател, който има техническите характеристики, за да играе с всеки”, допълни Сари.