Легендата на италианския футбол Андреа Пирло намекна, че Пауло Дибала сам си е виновен за статута на резерва, който има от началото на сезона в Ювентус. Трикратният шампион с „бианконерите” заяви, че младият аржентинец трябва да взима пример от новия си съотборник Кристиано Роналдо по отношение на тренировките.

Дотук през сезона 24-годишният Дибала е изиграл едва 100 минути от възможни 270 за Юве, като Марио Манджукич се очертава като предпочитания партньор за Роналдо в атака. По другия фланг Дъглас Коста и Федерико Бернардески също се справят доста по-успешно от бившия играч на Палермо.

Затова Пирло не се поколеба да даде съвет на Ла Хоя. „Да приемеш, че не си титуляр в толкова ранен етап от сезона не е лесно за никого. Пауло ще трябва да направи всичко, за да играе колкото се може повече. Ако той тренира с желанието на Роналдо, то тогава би било трудно да бъде оставен на пейката.”

„Когато не играеш, това значи, че трябва да даваш повече от себе си. Нужно е да изпълниш твоята част от сделката. Качествата на Дибала са извън всякакво съмнение.”

„За да стане ключов играч за Ювентус, той трябва да открие нещо вътре в себе си. Първо и преди всичко, той е длъжен да го направи за самия себе си”, допълни Пирло.

Още по темата:

Юнайтед контрира Юве: Пускаме Погба само срещу Дибала

Откривателят на Дибала сее смут: Пауло напуска Юве през зимата

Дибала отрече за конлфикт между него и селекционера на Аржентина