Вратарят на Ювентус Войчех Шчесни смята, че дори след 10 години все още ще е част от италианския гранд. Полският национал призна, че настоящият сезон, в който той е резерва на легендата Джанлуиджи Буфон, се явява страхотен тест за неговия характер.

Бившият играч на Рома и Арсенал премина в торинския колос през лятото с основната цел да запълни дупката, която в края на кампанията ще остави Джиджи Буфон. Славният ветеран планира да се пенсионира, като може да направи изключение единствено при триумф на Юве в Шампионската лига.

Ще има ли обрат? Буфон не бил обявил оттеглянето си

„Когато Ювентус ти се обади, нямаш избор”, коментира Шчесни пред „Раи Спорт”. „Изборът вече е направен за тези, които имат амбиции и искат да печелят трофеи. Говорим си за един от клубовете сред топ 3 или топ 4 на Европа. Затова лесно взех решение.”

„Дойдох тук, за да спечеля всеки възможен трофей. Бях най-щастливият в света, когато размених фланелката си Буфон преди 2 години след края на мача Рома – Ювентус. Не съм мислел, че един ден ще достигна нивото, че да мога да тренирам с него. Това е страхотен опит за мен.”

Шчесни: Арсенал? Ювентус е точният избор за мен

„Няма нищо срамно да играя „втора цигулка” на Буфон, още повече като знам, че ще получа шанс да бъда титуляр след това. Изборът, който направих, е тест за моята смиреност. Взех това решение с едно на ум за следващите 10 години. Вече играя с добро ниво на постоянност, така че съм много щастлив.”

„Харесва ми да има стабилност в живота ми, така че се виждам тук след 10 години”, допълни Шчесни.