Старши треньорът на италианския шампион Интер Симоне Индзаги говори преди голямото дерби срещу Ювентус в неделя. Специалистът подчерта важността на утрешния сблъсък и коментира прогреса на „нерадзурите“ през този сезон.

„Първенството е в своето начало. Това е много важен мач между два много конкурентоспособни отбора. Ние сме наясно с това и ще имаме феновете ни на наша страна. Трябва да изиграем страхотен мач. Щом треньор като Алегри, когото аз уважавам толкова много, казва, че сме фаворити за титлата, това е приятно. Мога да кажа същото за Наполи, Милан и други отбори. Искаме да играем важна роля и ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си. Това е много важен мач отвъд точките. След двубоя в Рим доста си говорихме с играчите и решихме да продължим да играе, ако някой от съперниковите играчи лежи на терена. Съдията ще реши дали да спре играта, или не. Лацио са организирани и с много бързи футболисти, утре ще имаме нов шанс да реагираме“, заяви Индзаги на днешната си пресконференция.

„Разбира се, че Ювентус са нашият исторически враг. Трябва да се справим добре, за да направим мача наш. Те възстановиха всичките си играчи, имат отлични резултати и се налага да им отделим голямо внимание. Винаги сме държали позициите си и загубихме само два мача през сезона, въпреки че в тях играхме добре и заслужавахме различен резултат. В Генуа продължихме да атакуваме дори и с човек по-малко. Прогресът ни е добър, намалихме темпото за момент, но имаме самосъзнание и показваме отличен футбол. Ще се опитаме да се подобряваме и да заприличваме все повече и повече на отбор. Направихме си мача срещу Шериф лесен, а това е тим, който победи Реал Мадрид и Шахтьор Донецк. Работихме и за утрешния мач, защото знаем каква е силата на опонента ни“, продължи 45-годишнят специалист.

„Ювентус имат футболисти, които могат да нанасят щети като Алваро Мората и Пауло Дибала. Те тъкмо се възстановиха. Фокусирани сме върху нашата сигурност, знаейки, че ще са необходими много работа, агресия и решителност. В Шампионската лига Артуро Видал изигра мача, който исках от него, както Роберто Галярдини направи срещу Лацио. Хакан Чалханоолу и Стефано Сенси също се завръщат. Хоакин Корея липсва, като ще се опитаме да го възстановим за двубоя с Емполи. В Рим Туку все още не беше на разположение, а през последните четири дни той тренира индивидуално. Иван Перишич е чудесен ресурс за нас. В Рим го помолих за повече саможертви в ролята му на лидер и той даде най-доброто от себе си“, коментира още Индзаги.