Халфът на Ювентус Миралем Пянич счита, че това е най-добрият Ювентус в историята на отбора. Босненецът също така иска да играе отново заедно с Пол Погба. Същевременно опорният полузащитник потвърди, че мечтата му е да триумфира в Шампионската лига с екипа на „бианконерите”.

„Ще направим всичко възможно, за да спечелим Шампионската лига с Ювентус. Това е моята мечта. Требълът трябва да е мечта за нас, но и цел. Когато подписах с отбора, президентът ми показа снимка на футболистите на Ювентус, печелили пет поредни титли и ми довери, че трябва да ги задминем. Успяхме и стигнахме седем поредни, но сега трябва да докараме нови трофеи на „Алианц Стейдиъм”. Имаме голям състав и трябва да се подобряваме ежедневно, за да затвърдим нивото”, сподели Пянич пред RAI Sport.

„Алегри е превъзходен наставник, който ни кара да се трудим неуморно. Привличането на Кристиано Роналдо говори само по себе си за това какви са нашите амбиции за в бъдеще. Това е най-добрият Ювентус в историята. Няма нещо, в което отборът да не впечатлява.Джиджи Буфон пък е истинска легенда и може би най-добрият страж за всички времена. Той бе огромна част от нашата съблекалня, а сега може би Киелини стана такъв. Той и Джиджи най-добре знаят какво е Ювентус”, продължи босненецът.

Пянич бе запитан и за идеята някой ден отново да си партнира в халфовата линия на торинци с Пол Погба. „Всеки фен на Ювентус мечтае Погба да играе отново тук. Ние закупихме много добри футболисти, а Пол винаги е добре дошъл тук”, допълни Миралем Пянич.