Италианските власти започнаха разследване на предполагаемо участие на Ювентус в корупционна схема покрай изпита по италиански на Луис Суарес. Изпитът бе анулиран, след като стана ясно, че уругвайският нападател е знаел предварително темите и крайната му оценка е била договорена.

Миналата седмица Суарес се яви на изпит по италиански в Перуджа с цел да получи италиански паспорт, чрез който да улесни трансфера си в Ювентус. Сделката обаче пропадна.

Разследващите имат съмнения, че в цялата корупционна схема е замесен адвокатът Мария Турко, който работи за италианския шампион.

По информация на "Corriere della Sera" властите разполагат със записи на телефонни разговори между Турко и директора на университета в Перуджа, където Суарес държа изпита. На записите Турко уточнява с директора как ще протече изпитът, така че нападателят да го вземе със сигурност. Освен това датата на теста е изтеглена от 22 септември на 17 септември, така че трансферът на Суарес в Юве да бъде финализиран няколко дни по-рано.

В замяна Турко обещава занапред да води в университета и други футболисти, така че рейтингът на учебното заведение да се вдигне. От Прокуратурата в Италия са категорични, че имат основателни доказателства за корупция.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.