Ветеранът Джорджо Киелини получи неочаквана известност в социалните мрежи през седмицата, когато хит там стана снимка, на която той се разхожда чисто гол на заден план. Заредиха се куп коментари за него, които бяха по-скоро иронични. 

Защитникът отново е под светлините на прожекторите, но този път заради съвсем футболно постижение, при това доста престижно. Той ще изиграе своя мач номер 100 с националния отбор на Италия, ставайки един от малкото футболисти, който може да се похвали с това. 

Това ще се случи тази вечер, когато ще изведе "скуадра адзура" с капитанската лента в мача с Португалия от турнира Лигата на Нациите. И интересното е, че постижението му идва точно 14 години след официалния му дебют за родината. 

Той беше на 17 ноември 2004 г., когато той се появи на терена в контролата с Финландия като резерва на Алесандро Паризи. Тогава железният защитник беше само на 20 години, а впоследствие се утвърди като един от железните стълбове в защитата на "адзурите". 

Единствените други шестима, които имат 100 и повече мача за Италия, са все легенди. Лидер е Джанлуиджи Буфон е със 176, следва Фабио Канаваро със 136, Паоло Малдини със 126, Даниеле де Роси със 117, Андреа Пирло със 116 и Дино Дзоф със 112 двубоя.