Здравословното състояние на Федерико Бернардески буди сериозни тревоги в Ювентус. От клуба потвърдиха за неговата контузия, както и за тази на Гонсало Игуаин, но засега клубът остава на тъмно за същинската ситуация около италианския национал.

Причината е, че контузеното коляно все още е твърде подуто, за да може да му се направят тестове за устонавяване наличието на увредени или скъсани връзки. И Бернардески, и Игуаин пострадаха при неделната победа с 1:0 над градския съперник Торино.

Ювентус закъса с нападателите

„Гонсало Игуаин претърпя разтежение и натъртване в левия си глезен, докато Федерико Бернардески е получил удар в лявото коляно. И за двамата играчи са предвидени допълни прегледи през следващите дни”, заявиха от Ювентус.

По непотвърдени информации Игуаин е доста по-добре от своя съотборник, като трябва да се върне в действие още през следващата седмица. Бернардески е човекът, който истински тревожи всички в треньорския щаб и ръководството, защото би могло да се окаже, че сезонът му е приключил преждевременно.