Съвременната битка за футболно господство продължава. Роналдо срещу Меси. Меси срещу Роналдо. Въпреки че португалецът вече не е част от испанския шампионат, двамата гиганти не мислят да спират да се съревновават. И ако не директно чрез Ел Класико, то индиректно спрямо постигнатите индивидуални резултати с екипите на Ювентус и Барселона.

Статистиката показва, че Роналдо и Меси са двамата играчи с най-голямо влияние върху резултатите на своите тимове в първенствата, в които играят.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/GettyImages

Кристиано е голмайстор на Серия А (19 гола), както и най-силният асистент на "бианконерите" (9 точни паса, 8 в Серия А). След 24 мача Ювентус вече е вкарал 52 гола в шампионата. Роналдо е имал пръст в 28 от головете, или 54%. 

Само Лионел Меси има подобно влияние върху резултатите на своя тим - 21 гола (общо 29 гола) и 10 асистенции за Барселона в Ла Лига (около 34% от головете на каталунците в шампионата).

Лео Меси

източник: Gulliver/Getty Images

Друг е въпросът каква е стойността на трудност в едната и другата лига и дали двамата са равнопоставени. Факт обаче е, че Роналдо и Меси - от различни футболни територии, продължават да се обстрелват с рекорди, постижения и главозамайващи голове. Голове, голове и голове.

И двамата са пристрастени към головете, а 23 кръга след началото на сезона - в Ла Лига и Серия А (Юве е изиграл 24 мача в шампионата), Роналдо и Меси вече живеят в своя орбита. Недостижими за останалите, борещи се със себе си и един срещу друг.