Новият наставник на Ювентус - Тиаго Мота, сподели очакванията си за своя дебютен сезон начело на тима преди първия официален мач, който е в понеделник срещу новака в Серия А Комо.

„Моята цел сега е Ювентус да се чувства добре в първия си мач срещу отбор, който ще бъде доста ентусиазиран, защото направи страхотен сезон в Серия Б, а и направи доста добри победи, за да спечели промоция в Серия А. Необходимо е да бъдем фокусирани и решителни да направим добро представяне и да вземем резултата, който ще търсим, когато се изправим срещу този съперник. Трябва да дадем всичко от себе си, за да вдигнем нивото на този клуб. Когато говоря за добра игра имам предвид отбор, който знае как да се защитава добре, иска да владее топката и атакува в колектив. Добрата игра означава много неща като правилен манталитет, както и физически и технически усилия на терена“, заяви Мота пред Sky Sport Italy.

„В момента не искам това да бъде моят Юве, а по-скоро нашият Юве. Един амбициозен и конкурентоспособен тим, който винаги иска да повишава своето ниво. Мисля, че това е най-важното нещо. Част сме от един исторически клуб. Никой не е от съществено значение, но всички сме важни. Трябва да даваме всичко от себе си и да се подобряваме всеки ден. Днес сме на едно много високо ниво, но трябва да поддържаме същите отдаденост, решителност, концентрация и амбиция, за да можем да се подобряваме ден след ден“, каза още младият тренор.