Треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, остана доволен от успеха с 3:0 над Салернитана от 21-вия кръг на Серия "А". Така "бианконерите" взеха ценни три точки, особено след решението да им бъдат отнети 15 от актива заради финансови злоупотреби на предишното ръководство. Наставникът обяви, че новата цел пред отбора е да завърши в горната половина на таблицата.
 
"Гледам реално на ситуацията. Спечелихме 41 точки до момента, но в актива си имаме едва 26. За да стигнем до 40 и да сме сигурни за оцеляването си, трябва да спечелим още 14, а след това ще видим къде се намираме. В момента сме на едно ниво с Монца. Целта ни е да завършим в горната половина на таблицата", заяви Алегри.
 
Въпреки убедителната победа, наставникът имаше и своите забележки.
 
"Момчетата показха добър отговор на критиците, изиграхме силни 60 минути, но след като поведохме с 3:0 се отпуснахме и допуснахме твърде много удари към вратата ни. Бяхме статични и не се движехме достатъчно, но футболистите знаят, че трябва да се представят по-добре. Това бе важна стъпка. Стояхме добре в първия час, бяхме агресивни и пресирахме. В един момент обаче започнахме да да държим топката в собствената половина, подавахме назад към Шчесни, използвахме твърде много докосвания и тогава позволихме на Салернитана да се върне в мача. Това е неприемливо. През този сезон се видя в твърде много случаи, че не подхождаме с правилната нагласа, както стана в мачовете с Монца и в първата среща със Салернитана. В първите 10 минути атакувахме твърде много отдясно, така че трябваше да подобрим подаванията си, да бъдем по-плавни и да действаме по-просто", допълни специалистът.
 
Той похвали и нападателя Душан Влахович, който бе звездата на вечерта с двата си гола и асистенцията за третия.
 
"Вече се вижда, че Влахович се движи по-добре по терена, изглежда по-остър, технически също се справя по-успешно. Ди Мария също направи силни 45 минути. Ако може да прави това в рамките на 60 минути, ще имаме голямо предимство. Не е важно с колко нападатели разполагаме, а те да са готови да помогнат на отбора, когато се налага. Например Ди Мария бе изключително полезен в защита през първото полувреме", завърши треньорът.