Италианската медия „Радио Спортива” гръмна с новината, че мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е сключил принципно споразумение за 4-годишен контракт с Ювентус. Новината разпространи журналистът Федерико Дженарели.

Той се позовава на състоялата се през последните дни среща между испанския тактик, донесъл безпрецедентния домашен требъл за „гражданите”, и спортния директор на торинци Фабио Паратичи. Испанското радио „Онда Серо” излезе с коренно различна информация как точно е протекъл разговорът между двамата.

„Радио Спортива” и Дженарели в частност твърдят, че Гуардиола и Паратичи са изгладили почти всичко. Журналистът дори написа в социалните мрежи, че „сделката е приключена”.

Въпрос за пари под масата извади Гуардиола от нерви

Трябва да се отбележи фактът, че подобна информация идва в момент, когато Сити очаква заключенията от разследванията на ФИФА, УЕФА и английската Футболна асоциация срещу клуба за потенциални нарушения на Финансовия феърплей.

Президентът на УЕФА: Не е проблем да накажем Сити, ако клубът е виновен

Шефът на Ла Лига: Сити и ПСЖ разрушават европейския футбол

Луиджи Гуелпа от „Ил Джорнале” на свой ред опита да хвърли повече светлина върху ситуацията. Той наблегна на факта, че към момента липсва един от съществените детайли между Ювентус и Гуардиола – икономическото споразумение. „Двете страни се срещнаха за първи път в началото на март. Юве пък наскоро обяви раздялата с Масимилиано Алегри в края на сезона, което означава, че клубът играе с открити карти. В момента Юве разговаря с Гуардиола за Пари”, коментира Гуелпа.

„Преди няколко дни Сити е предложил на наставника увеличение на заплатата му, с което той би заработвал по 23 милиона евро на година. Това е космическа цифра. В момента Ювентус залага всичко на Гуардиола, докато или се стигне до споразумение, или нещата пропаднат. Към момента главният проблем е икономическият. Юве, разбира се, гледа и други варианти, но ако и двете страни направят съответните отстъпки, ще може да се намери консенсус. Мисля, че обявлението за следващия треньор ще се случи до седмица”, коментира още Гуелпа.