Президенът на Ювентус - Андреа Аниели, дясната му ръка Павел Недвед, изпълнителният директор Маурицио Аривабене, както и Лоранс Деброа, Масимо Дела Раджионе, Катрин Финк, Даниела Марилунго, Франческо Ронкалио, Джорджо Такиа и Сузане Хейууд са подали оставки. Новината все още не е официално потвърдена от клуба, но е разпространена от всички големи медии в Италия - Гадзета дело Спорт", "Скай Италия", "Раи", "Гол" и др.

Juventus board have decided to resign, including president Andrea Agnelli and vice president Pavel Nedved. It’s the end of Andrea Agnelli’s era as Juve president. 🚨⚪️⚫️ #Juventus

There will be new board and new club structure to be decided in the next months. pic.twitter.com/5QemEMkicH

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) November 28, 2022

Причината за тези оставки е лошото финансово състояние на клуба за изминалата година. "Бианконерите" записаха рекордни загуби в размер на 254,3 милиона евро и събранието на акционерите, което трябваше да се проведе на 23 ноември бе отложено за 27 декември. Освен това и в спортно-техническо отношение положението не е цветущо, като отборът не се представя на ниво от началото на кампанията, а най-голям провал бе отпадането още в групите на Шампионската лига.