Истинска гражданска война е надвиснала над различни фракции сред най-радикалните привърженици на Ювантус след арестите на 12 от техните лидери. Има потенциална опасност тази вечер при домакинството срещу Верона в Серия А футболът да се окаже второстепенна тема, а местната полиция подготвя жестоки охранителни мерки.

Всичко стартира миналата седмица, когато „бианконерите” съдействаха на властите, като представиха доказателства за изнудване от определени ултрас групировки, които са отправяли заплахи за скандирания и действия, които биха коствали сериозни глоби за Юве. Така 12 от най-влиятелните радикални привърженици на тима се оказаха зад решетките, а това не се хареса никак на останалите, които бойкотираха двубоя срещу Атлетико Мадрид от Шампионската лига.

Тази вечер за Юве предстои първо домакинство след полицейската акция, а органите на реда в Торино са готови за много сериозни неприятности. Според „Гадзета дело спорт” някои от фракциите планират да изгледат мача в пълно мълчание, докато ще има такива, които умишлено ще останат пред стадиона, за да скандират обиди към клуба. Това прави много сериозна заплахата за възникване на сблъсъци с гостуващите фенове на Верона.

Най-сериозни притеснения обаче носи публикация във „Фейсбук” от известен ултрас лидер на неаполитанска фракция с фенове на Юве. Той представлява групировката True Boys, които са в открита война с фракцията Tradizione. Въпросният водач предупреди, че неговите хора „ще вземат обратно това, което им принадлежи” и заплаши с бойни действия, ако се чуят анти-неаполитански или расистки скандирания.

Юве също предприе мерки за очертаващия се като рисков двубой и за първи път от откриването на „Алианц Стейдиъм” ще има присъствие на стюарди в Курва Суд. То може допълнително да нагнети напрежението и да доведе до избухване на насилие. Разбира се, посланието на клуба е ясно – че се стреми да си върне обратно контрола над стадиона.