Официалният дебют на Кристиано Роналдо с екипа на Ювентус бе водещ акцент в първия кръг на Серия А. Португалецът не успя да се разпише във вратата на Киево (3:2), за победата, над който реализираха Сами Кедира, Мария Бани (автогол) и Федерико Бернардески.

Мъчна победа за Юве в дебюта на Роналдо в Серия А

Медиите на Ботуша анализираха представянето на бившия играч на Реал Мадрид. Всички се обединиха около мнението, че Роналдо е играл добре, а La Stampa отбеляза още, че нападателят „е искал да остави следа, но бързо е разбрал, че Серия А е различна от Ла Лига“.

Corriere dello Sport акцентира на това, че Роналдо е имал водеща роля на терена и е бил големият герой на зеления килим във Верона, докато La Republlica отбелязва, че Роналдо е играл добре, но решаващ е бил Бернардески, който отбеляза победния гол.

Авторитетното издание Gazzetta dello Sport излезе със следното заглавие: „Дебют без голове за Роналдо, решаващ Бернардески в 93-ата“. От въпросната медия не пропуснаха да приветстват Роналдо в шампионата на Италия.

Трансферът на Роналдо в „Старата госпожа“ стана факт през юли. За него шампионът на Серия А брои на Реал Мадрид 117 милиона евро.

Серия А възкликна: Мама мия, Кристиано, обичаме те!