Ситуацията около звездата на Ювентус Пауло Дибала започва да става все по-интересна. Днес наставникът на италианския шампион Масимилиано Алегри потвърди, че макар футболистът да е на линия, той няма да бъде сред титулярите за неделното гостуване срещу Болоня в Серия А.

Медиите на Апенините следят изкъсо случващото се с аржентинския национал, след като той изненадващо се оказа на пейката в дербито срещу Интер (0:0) само преди броени дни. Впоследствие директорът в Юве Павел Недвед посъветва 24-годишния играч да разделя личния от професионалния си живот, тъй като наскоро се появиха информация за раздяла с дългогодишната приятелка и съдебен процес срещу един от спонсорите.

Откривателят на Дибала: Не виждам ентусиазъм у него

На този фон се появиха спекулациите, че и преговорите за нов договор между Дибала и Юве са замразени, а Реал Мадрид смята да се възползва и да отправи оферта на свой ред.

За визитата срещу „хрътките” Юве ще разчита на доста оредял състав, тъй като Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини, Хуан Куадрадо, Щефан Лихтщайнер и Бенедикт Хьоведес няма да бъдат на разположение. Дори толкова голям брой отсъстващи играчи не накара Алегри да гласува доверие на Дибала да започне от първата минута.

„Всички се трудиха добре в тренировките и сега трябва да спечелим срещу Болоня”, коментира треньорът. „Малко вероятно е Дибала да започне мача. Той е на разположение. Ще трябва да реша дали ще играем с двама или трима полузащитници.”

Преговорите между Юве и Дибала в застой, Реал се ослушва

„Може би Дибала накара всички ни да свикнем с лесното. Той получи съвет от Недвед, а не критика. Всеки трябва да се справя както с личния си живот, така и с кариерата. Това значи да си професионалист. Аз съм треньор, а не куче-пазач. Казах му да се концентрира и да работи здрави. Това винаги е най-доброто лекарство.”