Дъглас Коста стана поредният футболист на Ювентус, напусна Италия, въпреки че не е минал карантинния период за тима, загубил в историята си седем финала от Шампионската лига. Гонсало Игуаин също излетя за родната Аржентина, след като състоянието на майка му се влоши, а Миралем Пянич и Сами Кедира също напуснаха Ботуша.

Getty Images
18 снимки

Появиха се информации, че и Коста е излетял за Бразилия след разрешение от шефовете на Юве. Критици, фенове и дори адвокати задават обаче въпросите къде отиват играчите на „бианконерите”, след като стана ясно, че вече двама са заразените футболисти от лагера на клуба. Даниеле Ругани беше първият, който бе потвърден, а Блес Матюиди беше вторият. В последните часове се разбра, че и Пауло Дибала също е болен от COVID-19, като това постави 121 члена на клуба, включително играчи, треньори и президентът – Андреа Аниели, да спазват указанията на специалистите.

Коронавирусът има много дълъг инкубационен период, като симптомите не е сигурно, че ще изчезнат след 14 дена. Всички други бяха тествани с отрицателен знак, но цялостната карантина изтича на 25-и март.