С почти осигурена титла в Италия (само на 1 точка от трофея) и отпадания в Шампионската лига и турнира за Купата вече може да се каже, че сезонът за Ювентус свърши в средата на април.

Тимът трябва да вземе само точка на Фиорентина в своето домакинство след няколко дни, за да може да си осигури титлата в Серия А. Голямата мечта за триумф в Шампионска лига пък бе прекършена от Аякс в 1/4-финалите на турнира. 

Според италианския вестник "Gazzetta dello Sport" торинци вече мислят за следващата кампания, обсъждайки варианти за трансфери и дори смяна на треньорския пост.

Медиите на Ботуша говорят за интерес на Юве към Матайс Де Лихт (човекът, който изхвърли тима от Шампионската лига) от Аякс, Федерико Киеза от Фиорентина и Жоао Феликс от Бенфика

Юве пък вече затвори трансферите на Кристиан Ромеро (защитник) от Дженоа и Аарън Рамзи (халф) от Арсенал, които ще се присъединят към отбора през лятото.

Спрягат се и напускащи - Дългас Коста, Пауло Дибала и Миралем Пянич са сочените. "Черно-бялото" бъдеще на треньора Алегри също се поставя под огромно съмнение.