Полицията в Сеул в момента води разследване дали звездата на Ювентус Кристиано Роналдо не е нарушил законите в страната, като не взе участие в контролата срещу сборен отбор от местния футболен елит.

Компанията, която организира контролния мач, се закани, че ще съди торинци заради неизпълнението на клауза в контракта, според която португалецът е трябвало да направи минимум 45 минути на терена. Същевременно феновете, които си платиха да гледат португалската звезда и останаха излъгани, също заведоха иск от свое име, като претендират за съвкупна компенсация от 50 милиона евро.

Според испанското издание „АС” в момента полицията в Сеул проверява дали по силата на корейските закони Кристиано не е извършил престъпление. От Юве продължават да държат на версията, че мускулна контузия е попречила на Роналдо да играе. Организаторите и администрацията на местната К-Лига обаче твърдят, че никой не ги уведомил предварително за контузията и възможния неблагоприятен сценарий, който стана факт.

Дори и Роналдо да бъде обвинен в умишлена заблуда, той едва ли ще бъде задължен да пътува до Южна Корея за разпит. Интерпол няма да се намеси, защото за подобно провинение не се предвижда затвор за повече от 1 година. Каквото и да се случи обаче, популярността на Роналдо в Източна Азия понесе много сериозен удар.